mandag 18. juli 2011

I'm trading my vacations...

Da er juli-måned godt i gang, og når alle får sin velfortjente ferie, har det blitt mye aktiviteter på oss her nede. Bare noen dager etter at vi fikk kjøpt bil i slutten av juni, fikk vi prøvekjørt den litt da vi tok turen til Villahermosa, Tabasco for å være med på avslutningsfesten på Disippel Trenings Skolen der oppe. Vi bli invitert til å være med på festen da Torbjørn tidligere i år var og underviste en uke der oppe. Det var veldig hyggelig å se igjen våre venner der oppe, og høre alt de hadde fått være med på under praksisen, både her i Mexico og i Marokko.

Dagen etter satt vi oss i bilen å kjørte tilbake til Tuxtla, byttet klær og videre til San Cristobal hvor vi var med på en fellesskapskveld i menigheten, der unge og gamle var samlet. Så var det hjem igjen på kvelden og forberede seg til søndag, da Sara prekte om å leve i hellighet på formiddagsmøtet i menigheten her i Tuxtla, og Torbjørn prekte om bønn for ungdommen på ettermiddagen. Det ble noen hektiske dager, men absolutt verdt all reisinga frem og tilbake.

Lørdag 9. juli dro vi opp til San Cristobal igjen for å være oppe blant ungene i San Juan del Bosque på formiddagen, vi lekte litt med dem, før Sara fortalte litt fra Bibelen til slutt, vi hadde rundt 20 unger samlet den dagen. Så dro vi hjem til pastorfamilien i San Cristobal for å innkvartere oss, hadde ungdomsmøte på kvelden der Torbjørn delte litt om det å være en disippel, og utfordret ungdommene til å starte en ukentlig bibel-lesing, med samtale på ungdomsmøtene. Søndag var det formiddagsmøte og Torbjørn begynte å forberede NIKO-kurset som vi skulle ha med Ungdom i Oppdrag. Tirsdag startet vi NIKO - et overlevelseskurs med fokus på teamwork og vår relasjon med Gud - vi hadde 36 deltagere som skulle klare seg 3 dager i skogen, med lite mat, lite søvn, mye aktiviteter og masse regn. Selv om regnet gjorde enkelte ting litt vanskelige for oss, fikk vi gjennomført alt vi ville, og hadde noen fantastiske dager sammen, ungdommene ble satt på mange prøver, fikk bulket boksen sin litt og sterke opplevelser med Gud ute i naturen. Det er litt begrenset hva vi kan fortelle fra NIKO, for vi vil ikke at fremtidige NIKO deltagere skal vite for mye om hva de går til, men det var til stor velsignelse for både oss og deltagerene.

Fredag 15. juli   hadde vi seminar for foreldre med Alonso Payan, som også var leder for NIKO, og lørdag 16. var det seminar for ektepar, med Alonso - arrangert av menigheten vi går i, begge seminarer var til stor velsignelse og vi hadde til sammen rundt 100 mennesker på to kvelder.

Mens Torbjørn deltok på NIKO-campen, har Sara forberedt aktivitene for denne uka, sammen med ungdommene fra menigheten. Denne uka arrangerer menigheten en sommerskole for barn fra 4-10 år. Vi har delt ut 80 invitasjoner i nabolaget og laget et program for ungene som skal være i menigheten fra 10-13 hver dag, med masse aktiviteter, lovsang, lek, undervisning, mat etc. Menigheten er veldig engasjert og gleder seg til denne uka, Sara kommer til å være med som leder, og ungdommene fra menigheten deltar også. Mer om dette kommer til helga når vi er ferdige.

Ellers er vi veldig fornøyd med bilen vår, takker alle som var med og velsignet oss, det er så veldig mye lettere å komme seg rundt nå, og den er til stor velsignelse i arbeidet. Fremtidige prosjekter er i tillegg til sommerskolen for barna i San Cristobal, at vi planlegger en lignende sommerskole for barn i menigheten her i Tuxtla første uka i august. Ellers så reiser Sara sammen med en gruppe med damer til Cuba 14-21 august, planen er at damer skal reise til Cuba for å velsigne cubanske damer, som lever under veldig vanskelige kår. Turen til Cuba kommer på rundt 5000 kr for reise og opphold, om noen skulle ønske å støtte Sara på denne reisen, kan det settes inn på konto 8601.36.46610 og merkes Cuba. Rett etter Sara kommer hjem fra Cuba, planlegger vi en tur til Mazatlan litt lenger nord i Mexico, Sara har ei venninne som skal gifte seg og de har bedt Sara om å vie dem. Her i Mexico er det vielsen hos byfogden som teller, og under religiøse sermonier kan hvem som vil vie. Om vi reiser alle sammen eller bare Sara kommer litt an på hvor mye reisen vil koste. Ellers planlegger vi å starte engelsk-kurs både her i Tuxtla og i San Cristobal i slutten av august når ungdommene starter på skolen igjen.

Det er snart to måneder siden vi flyttet ned til varmen og Tuxtla, og vi har kommet godt på plass og trives veldig godt, og det viktigste er at varmen gjør Sara veldig godt, ettersom hun hadde mye smerter i San Cristobal pga leddgikta. Hun er bedre, men helt bra er det jo ikke, så vær gjerne med å be for henne. Ellers er alt bra, Johan Diego prater mer og mer, både på norsk, portugisisk og spansk. Økonomisk klarer vi oss, men vi ser jo at det koster litt mer å bo i en stor by, så vi håper på å kunne få inn kanskje et par tusen mer i måneden, da har vi det bra. Be gjerne for dette også, eller ta kontakt om du vil støtte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar